Categorie├źn: Learndash, WP Fusion

In principe is mijn advies om ALLEEN WP Fusion of Learndash in combinatie met WP Fusion te gebruiken. WP Fusion zorgt ervoor dat alle systemen met elkaar kunnen communiceren en je zaken dus kunt automatiseren. Als je WP Fusion niet gebruikt is er geen directe communicatie tussen ActiveCampaign en je academie en moet je dus een twee sporen beleid gaan gebruiken.

Je moet dan in ieder geval Woocommerce op je academie omgeving installeren (omdat anders deelnemers niet automatisch een account in je academie krijgen).

Ook moet je een alternatief gaan gebruiken voor het versturen van de klantgegevens vanuit Woocommerce naar ActiveCampaign (hiervoor kan je kijken naar WC AC Hook of bv ES Woocommerce Activecampaign).

Daarna moet je 2 aparte routes in gaan richten (die niet met elkaar communiceren) voor het vrijgeven van lessen EN het versturen van opvolgmails vanuit ActiveCampaign.

Het risico is dat er bv al mails verstuurd worden terwijl er lessen nog niet open zijn, of als er bv iets veranderd in de planning dat er fouten insluipen doordat je dan in die beide routes de planning ook moet gaan aanpassen.

Je maakt het automatiseren voor jezelf en daarmee je klant het een stuk makkelijker door de combinatie van Learndash en WP Fusion te gebruiken.

Als het om de kosten gaat kan je even kijken naar het initiatief dat hiervoor is gestart door een aantal deelnemers aan de opleiding (een bericht daarover staat als aankondiging bovenin deze groep).

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0