Categorie: Learndash

Hiervoor moet je aan de slag met ‘Loco Translate’.

Loco Translate is een plugin voor WordPress waarmee je verschillende teksten en strings op je website kunt vertalen. Als je Loco Translate wilt gebruiken om een Learndash quiz te vertalen, volg dan deze stappen:

  1. Installeer en activeer de Loco Translate-plugin op je WordPress-website.
  2. Ga naar “Loco Translate” in het WordPress-dashboard en selecteer de plugin waarvoor je vertalingen wilt maken. In dit geval is dat waarschijnlijk “Learndash”.
  3. Klik op de knop “Nieuwe taal toevoegen” om een nieuwe taal te selecteren waarin je de quiz wilt vertalen.
  4. Zoek de specifieke string of tekst die je wilt vertalen. In het geval van een Learndash quiz zijn dit de vragen en antwoorden in de quiz.
  5. Klik op de string om de vertaling te bewerken. Voer de vertaling in het veld in en sla deze op.
  6. Herhaal dit proces voor alle strings en teksten die je wilt vertalen.
  7. Als je klaar bent met het vertalen van de quiz, sla je de wijzigingen op en controleer je de vertalingen op je website.

Opmerking: Houd er rekening mee dat niet alle teksten in Learndash quizzen vertaalbaar zijn met Loco Translate. Sommige teksten worden dynamisch gegenereerd en kunnen niet worden gewijzigd met de plugin. In dat geval moet je mogelijk toegang hebben tot de code van de website om de vertalingen handmatig aan te passen.

Maak als je aan de slag gaat met Loco Translate ook een childtheme aan zodat de vertalingen niet worden overschreven bij een update van bv je thema en/of plugins.

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0